De Grenstocht (40km)

De Grenstocht (40km)

De Grenstocht leidt u door het bosrijke grensgebied van het Weerterland.

De Grenstocht (40km)
De Grenstocht (40km)
De Grenstocht (40km)
De Grenstocht (40km)
De Grenstocht (40km)
De Grenstocht (40km)
De Grenstocht (40km)
32.50 per persoon *Prijzen zijn inclusief btw

De Grenstocht leidt u door het groene, bosrijke  Weerterland, dat tevens een grensgebied is van de provincies Limburg en Noord- Brabant. In dit gebied liggen erg mooie natuurgebieden zoals het Weerterbos en de Budelse bossen. De Grenstocht gaat door dit gebied, waarbij u getrakteerd wordt op een open agrarisch landschap omzoomd door bosgebieden.


Weert, Nederweert, Budel en delen van de gemeente Leudal vormen samen het Weerterland.  Nederweert,Weert en Leudal zijn gemeenten van de provincie Limburg, Budel is een Brabantse gemeente.


Normaal gesproken merkt men weinig van deze grens, tenzij men let op de diverse grenspalen die wel degelijk op diverse plaatsen aanwezig zijn.

Op de foto hiernaast een grenspaal, de meeste
Grenspalen zijn onopvallend, zoals deze.
Zo niet het Grensmonument.


Grensmonument
Het grensmonument geeft de grens aan tussen
de gemeenten Budel en Weert en de provincies
Noord-Brabant en Limburg.  Het werd geplaatst
in 1952 bij het openstellen van de verharde “Meemortel” en “Geuzendijk”.


De afbeeldingen op het monument verwijzen naar de plaatselijke historie. Het ontwerp is van de beeldhouwer J. Thissen.
De 2e foto is van het Grensmonument.

Fraaie natuurgebieden
Het Weerterland bezit meerdere fraaie natuurgebieden. Waaronder het Weerterbos en het Budelse bos ook wel Budelerbergen genoemd.

Weerterbos
Op de grens van Limburg en Noord-Brabant, ten noordwesten van Weert, ligt het Weerterbos, waarvan 705 ha eigendom is van Het Limburgs Landschap. Het gebied bestaat uit vochtige en droge bossen, graslandpercelen en kleine heideveldjes. Verspreid liggen herstelde vennen en centraal in het gebied bevindt zich de tot natuurgebied omgevormde graslandenclave van voormalige boerderij de Grashut. Het is nu het centrum van een omrasterd tijdelijk leefgebied voor edelherten. Er leven ongeveer 15 exemplaren van dit imposante dier in een gebied van 150 ha bos en grasland.


Budelerbergen
Budelerbergen is een natuurgebied van 912 hectare dat zich uitstrekt aan weerszijden van de grens van de Nederlandse gemeenten Cranendonck en Weert.
Het is een internationaal belangrijk vogelgebied. Broedvogels zijn onder meer de nachtzwaluw, roodborsttapuit, boomleeuwerik en duinpieper.
Het gebied bestaat uit naaldbossen, droge heidevelden en stuifzanden. Een groot deel ervan is militair oefenterrein, genaamd Legerplaats Budel. In het noorden van dit gebied bevindt zich de Nassau-Dietzkazerne.
Het grootste deel van dit gebied is eigendom van het Ministerie van Defensie. Ook zijn er particuliere bezittingen. Ten oosten van het gebied ligt aansluitend de Weerterheide, een terrein dat eigendom is van de Vereniging Natuurmonumenten. Een groot deel van de terreinen is vrij toegankelijk.

Als u gebruik wilt maken van een van onze weergegeven tochten kunt u dit op het reserveringsformulier aangeven in het veld 'Opmerkingen/vragen'.

Deze tocht van 3 uur is mogelijk op de volgende tijden:
Van 10.00 tot 13.00 uur
Van 14.00 tot 17.00 uur
Van 18.00 tot 21.00 uur

Kosten:
Maximaal 3 personen per Cabrio tuk

Voorwaarden:
- De huurder / bestuurder moet minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit van een B rijbewijs.
- Borg per Cabrio tuk € 150,-
- Overige voorwaarden en huurcontract
Aantal