Foto puzzel tocht (52km)

Foto puzzel tocht (52km)

Speciaal samengesteld omdat Weert in 2015 is uitgeroepen tot de groenste regio van de wereld.

Foto puzzel tocht (52km)
Foto puzzel tocht (52km)
Foto puzzel tocht (52km)
Foto puzzel tocht (52km)
Foto puzzel tocht (52km)
Foto puzzel tocht (52km)
32.50 per persoon *Prijzen zijn inclusief btw

De tocht gaat vanuit Nederweert door het zuidelijk deel van de groenste regio van de wereld in 2015. Het is een gevarieerde route die je door diverse kerkdorpen van de gemeente Weert brengt. De bebouwing wordt verbonden met veel groen, zowel bossen als open velden. Onderweg passeer je naast kruisen en kapellen diverse mooie molens, die in dit gebied veelvuldig voorkomen.

De route leidt langs de natuurgebieden het Weerterbos, De IJzeren Man, het Wijffelterbroek, de Tungelerwallen en de Krang. Tijdens de route kom je o.a. door de kerkdorpen Boshoven, Laar, Altweerterheide, Stramproy, Tungelroy en Swartbroek en de gehuchten De Berg en Castert.

Je passeert ook diverse wegkruisen, kapellen en molens. Je kunt tevens stoppen bij het oorlogskerkhof, of het Theepottenmuseum  in Swartbroek.

Vlak bij het meer De IJzeren Man passeer je sluis 16 in de Zuid-Willemsvaart. Tussen Stramproy en Tungelroy kom je over de Tungelroyse Beek. Hier ligt een replica van een romeinse brug. Bij De IJzeren Man vind je o.a. het Bezoekerscentrum IJzeren Man, het centrum voor natuur- en milieueducatie. Net vóór Swartbroek passeer je de grootste eik van Limburg.
Natuurlijk komt deze route ook langs diverse Horecagelegenheden, en ook een picknicktafel is onderweg te vinden.

Deze route is met 52 kilometer wel onze langste 3 uur route. U zult dus wel 35 tot 40 km per uur moeten rijden om voldoende tijd over te houden voor enkele stops.

Wilt u het rustiger aan doen? Kies dan een kortere route.

De route is opgezet als een fotopuzzelroute. U krijgt een apart vel met foto’s mee en een apart invulblad.  Noteer op het invulblad achter de afbeeldingsnummers (zoals ze ook in de routebeschrijving staan) de letter van de juiste afbeelding, uit het fotoblad.
Aantal